Anja van Dam, kunstschilder Ede Creatieve vakantie Hongarije
Somogyacsa Zonnebloemvelden

Schrijf je in voor een kunstzinnige workshop-vakantie in Hongarije met Anja van DamAnja van Dam, beeldend kunstenaar Ede

Anja van Dam, docent tijdens de week

Op 15 augustus 2021 gaan we een week met een groep mensen gezamenlijk naar Hongarije om daar fijn kunstzinnig aan de slag te gaan. Ik bied je voldoende uitdaging, inspiratie en enthousiasme voor een boeiende kunstzinnige reis… Dit op één van de mooiste plekken in de omgeving. Deze week is supergoed geregeld, vanaf het vliegveld in Nederland/België en terug. Naast de workshops in de ochtenden, hebben we de mogelijkheid om een middag naar een museum te gaan en ons te verdiepen in één van de bekende Hongaarse schilders, Ook een middagje naar het wellness-thermálbad Igal (vlakbij in de buurt) behoort tot de mogelijkheden. Er wordt de hele week vers gekookt op de locatie waar ook het atelier en de accommodatie is gevestigd.

Wat kun je verwachten tijdens deze week

Anja van Dam, beeldend kunstenaar Ede

Een week vol uitdaging, ontdekken en experimenteren

Onderzoeken waar je uitdaging ligt. Ontdekken wat het beeldend werken jou te zeggen heeft. Vanuit een wandeling, bezoek aan een meer, een kaartje, een gedicht, een stuk muziek, meditatie aan de slag gaan. Soms intuïtief, abstract, soms figuratief zoekend naar moet het lijken of leg ik mijn eigen fantasie erin. Je eigen pad volgen, het gaat om het proces, ervan genieten, het resultaat loslaten en vooral plezier hebben in het creëren en tot stand laten komen. Ben je van lijn aanbrengen of meer van de energie en kleuren, ben je van de vorm, of kun je niet goed kiezen. Houdt je van de spanning tussen licht en donker, of ga je voor de gelijkmatigheid. Ga voor het experiment! Je kunt aan de slag met diverse materialen zoals acrylverf, softpastels, kleurpotloden, houtskool. 

Heerlijk onthaasten in een oase van stilte en rust

Het is fijn dat (bijna) alles mag en niets moet. Het schilderen is geschikt voor iedereen. Om te schilderen hoef je niet te kunnen tekenen. Schilderen met acrylverf of gemengde techniek begeleid door Anja van Dam te midden in een oase van stilte en rust. Het atelier is gevestigd in een voormalige Hongaarse Somogy-boerderij en straalt rust en ruimte uit. Je komt er helemaal tot rust en bent gedurende de ochtend lekker bezig. s-Middags kun je doen wat je wilt, of nog lekker doorgaan met je schilderij of je gaat even zwemmen in één van de aanwezige (100% privé) zwembaden op het terrein. Of neem een boek en geniet van het uitzicht in je hangmat. Einde middag lekker op het terras met een drankje of hapje, en genieten van het prachtige uitzicht over dal.

Genieten van de omgeving, de natuur en het land

Ervaar de natuur in haar puurste vorm tijdens deze unieke vakantie. De locatie  is gelegen midden in het natuurpark "Koppányvölgy Nátúrpark" centraal in de provincie Somogy. Dit gedeelte is uniek in Hongarije en omvat maar liefst 16.500 hectare bosgebied, landerijen, meertjes en 12 authentieke dorpen waar de tijd nog 40 jaar heeft stilgestaan. Het is één van de 13 nationale parken die Hongarije rijk is. In de directe omgeving kun je er wandelen/fietsen, paardrijden, maar vooral genieten van de rust en de natuur. Er zijn enkele restaurants in de buurt maar ook musea (o.a. in Andocs op 7km) en je kunt er lokale producten kopen als honing, wijn, pálinka en jam, borduur- en kantwerk. Genieten en 'onthaasten' dus!


Smaakvolle en pure maaltijden elke dag vers bereid

Van verse Hongaarse ingrediënten uit de regio, smakelijke maaltijden. Hongaarse specialiteit "pörkölt" wordt buiten gekookt op een houtvuur in een ketel aan een driepoot. Ook vegetarische maaltijden zijn uiteraard mogelijk. Tijdens je vakantie staat er elke dag weer een ander menu op het programma, smakelijk en supergezond. Uiteraard serveren wij 's-ochtends een uitgebreid ontbijt en als je gaat wandelen kun je je lunchpakket (indien nodig) al klaarmaken. Vanaf 5 uur 's-middags is de bar geopend waar je heerlijk op het buitenterras kan vertoeven met een hapje en een drankje. Het leven in Hongarije speelt zich voornamelijk buiten af. Bij wat minder weer biedt ook onze accommodatie binnen een uitstekende plek om te vertoeven.

Accommodatie tijdens jouw vakantie

Anja van Dam
Anja van Dam

Ik ben Anja van Dam, beeldend kunstenaar in Ede

Mijn werk kenmerkt zich door veel kleurgebruik en beweging waarbij ik me vaak laat leiden door mijn intuïtie. Ik ga graag het experiment aan en al schilderend, neem ik op tijd afstand en kijk naar wat mijn beeld nodig heeft. Ontbreekt er kleur, zoek ik naar meer vorm, hoe loopt de lijn, is er lijn, is er voldoende licht, diepte in mijn schilderij, wat wil ik duiden met mijn beeld, waar ligt voor mij de essentie. Allerlei vragen die wachten op een antwoord. Door mijn onderzoekende geest, ga ik nieuwsgierig op pad, probeer uit, ga verder of ga een stapje terug. Graag begeleid ik je in jouw proces om tot een eigen creatie op het doek te komen dat iets van jou vertelt.

Wil je meer weten over mij, kijk op mijn website.

Hongarije Europa Sissy Franz Jozsef

Hongarije, het land van Sissi en Franz Joseph

Hongarije is een prachtig land om op vakantie te gaan, met een rijke historie, heel veel natuur en cultuur. Het land van Sissi (Koningin van Hongarije) en Franz Joseph 150 jaar geleden, met prachtige gebouwen, paleizen en kastelen. Hongarije is nu een modern en veilig land, lid van de EU sinds 2004, met een goede infrastructuur, gastvrije mensen die het fantastisch vinden als je hun land bezoekt. Er is voor iedereen wel iets te beleven, maar vooral voor natuurliefhebbers is er een overdaad aan bossen, meren, verstilde dorpjes, vogels en wild. Je beleeft het samen met Anja tijdens je creatieve vakantie op het zonneplateau in Z-W Hongarije! 

Wij regelen je vlucht

Het enige dat jij doet is naar het vliegveld gaan.

Als je deze mooie creatieve vakantie met ons naar Hongarije wilt boeken, kunnen wij, tegen kostprijs, de vliegticket voor je regelen. Je hoeft alleen maar naar het vliegveld te gaan, en onze bus staat in Budapest voor je klaar. Tijdens het boeken van je schildervakantie kun je aangeven of wij de ticket voor je regelen. Bij groepsreizen is de transfer van Budapest naar onze vakantie-locatie dan helemaal gratis!

Wij zoeken de best mogelijke vliegticket voor jouw vakantie. Dit is afhankelijk van welke maatschappij het beste aanbod heeft, de beschikbare data en uiteraard de prijs.

Deze vakantie is all-inclusive in Hongarije

Schilderworkshops o.l.v. Anja van Dam

Dagelijkse workshops, geïnspireerd door de omgeving en de prachtige natuur. Begeleiding bij het maken van je eigen schilderij(en) die aan het einde van de week worden opgesteld in een heuse expositie.
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

Atelier en materialen

In het centrale atelier zijn alle materialen voorhanden zoals: doeken, spanraam, papier etc. en er kan geschilderd worden met aquarel, softpastel, ecoline, acryl en olieverf.
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

Accommodatie

De accommodatie is direct op het terrein gelegen en bestaat uit 2 grote vakantievilla's met slaapkamers, keuken, badkamers, woonkamer met NL-TV, Wifi en op elke slaapkamer een mini-bar. En er is een privé zwembad. In principe verblijven er 2 deelnemers op 1 kamer, maar je kunt tegen meerprijs ook een kamer voor jezelf alleen boeken.
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

Maaltijden en uitstapjes

in principe wordt er elke dag vers gekookt op de locatie met producten direct uit de omgeving. Vegetarisch of andere wensen zijn mogelijk/bespreekbaar. Inclusief zijn water, koffie, thee. Drankjes e.d. zijn p.p. af te rekenen einde van de week. Naar wens worden maaltijden ook genuttigd in een restaurant in de buurt naar keuze (op eigen kosten).
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

De reis naar Hongarije

Tegen kostprijs kunnen wij de vliegticket boeken vanaf NL/BE naar Boedapest. De groep (max. 8) wordt in één keer opgehaald vanaf het vliegveld en naar de locatie gebracht. Alle transfers en uitstapjes in Hongarije zijn inbegrepen.
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

Arrangementsprijs en bijkomende kosten

De arrangementsprijs is € 685,- excl. de reiskosten. Wij berekenen een voorschot van € 100,- voor de vliegticket en voor eventuele ruimbagage € 40,- Een aparte kamer voor jezelf kost die week € 125,-. Verder kleine bijkomende kosten zijn: Boekingskosten € 20,-, Bijdrage GGTO garantiefonds € 7,50 en toeristenbelasting € 7,- en uiteraard kleine uitgaven van persoonlijke aard. Je kunt alles aangeven op het boekingsformulier onder de knop 'Inschrijven'.
Atelier buiten en zwembad

Schilderworkshops met Anja van Dam

Leuk om met mij mee te gaan?

15-08-2021
Start om 9:00
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Magda Augusteijn kunstschilder Amsterdam

Anja van Dam, beeldend kunstenaar

Ede

Telefoon Anja: 06 55 50 24 12

E-mail: info@anjavandam.nl

Zekerheden en garanties

Op deze reis is van toepassing het reglement van het reis-garantiefonds GGTO. Wij zijn ook aangesloten bij de reisbranchevereniging VvKR.

Algemeen

Deze reis wordt georganiseerd door Artventures, Schilderen in Hongarije.
Algemene voorwaarden / Privacybeleid.

Copyright © Artventures | all rights reserved.