arrow_drop_up arrow_drop_down
Schilders in het bos

Schrijf je in voor een creatieve workshop-vakantie in Hongarije met Magda Augusteijn

"Op zoek naar je eigen zeggingskracht"

Magda Augusteijn kunstschilder Amsterdam

Ik ben Magda Augusteijn, docent tijdens deze creatieve week in Hongarije

Van 22 tot 29 augustus 2021 gaan we met een leuke groep creatievelingen naar Hongarije om daar een week te schilderen op één van de mooiste plekken in de omgeving. We halen inspiratie uit de omliggende natuur en uit verschillende schilderstromingen uit de kunstgeschiedenis.
Naast de workshops hebben we tijd om een middag naar een museum te gaan en ons te verdiepen in één van de bekendste Hongaarse schilders. Ook een middagje naar het wellness-thermalbad (vlakbij in de buurt) behoort tot de mogelijkheden. Bovenal wordt er de hele week vers gekookt op de locatie waar ook het atelier is gevestigd.

Wat kun je verwachten tijdens deze week

Magda Augusteijn kunstschilder Amsterdam

Een week leerzame workshops

In de ochtenden beginnen we in het atelier en zullen we verschillende werkvormen en materialen verkennen. Schilder je liever met aquarelverf of olieverf? Ben je iemand van felle kleuren en grote vlakken? Of juist van verfijning en een complex lijnenspel? Schilder je verhalend of sferisch? Schilder je uit je fantasie of naar de natuur? Het is allemaal mogelijk, we gaan er achter komen door onze natuurlijke neigingen te volgen, te doen en te reflecteren. Alles staat in het teken van het zoeken naar je eigen zeggingskracht. Naast de workshops hebben we tijd om een middag naar een museum te gaan en ons te verdiepen in één van de bekendste Hongaarse schilders.


Heerlijk onthaasten in een oase van rust

Het is fijn dat (bijna) alles mag en niets moet. Het schilderen is geschikt voor iedereen. Om te schilderen hoef je niet te kunnen tekenen. Schilderen met acryl of gemengde techniek begeleid door Magda Augusteijn te midden in een oase van rust. Het atelier is gevestigd in een voormalige Hongaarse Somogy-boerderij en straalt rust en ruimte uit. Je komt er helemaal tot rust en bent gedurende de ochtend lekker bezig. s-Middags kun je doen wat je wilt, of nog lekker doorgaan met je schilderij of je gaat even zwemmen in één van de aanwezige (100% privé) zwembaden op het terrein. Einde middag lekker op het terras met een drankje of hapje.Genieten van de natuur

Ervaar de natuur in haar puurste vorm tijdens deze unieke vakantie. Het atelier is gelegen midden in het natuurpark "Koppányvölgy Nátúrpark" centraal in de provincie Somogy. Dit gedeelte is uniek in Hongarije en omvat maar liefst 16.500 hectare bosgebied, landerijen, meertjes en 12 authentieke dorpen waar de tijd nog 40 jaar heeft stilgestaan. In de directe omgeving kun je er wandelen/fietsen, paardrijden, maar vooral genieten van de rust en de natuur. Er zijn enkele restaurants in de buurt maar ook musea (o.a. in Andocs op 7km) en je kunt er lokale producten kopen als honing, wijn, pálinka en jam, borduur- en kantwerk. Genieten en 'onthaasten' dus!Smaakvolle en pure maaltijden

Van verse Hongaarse ingrediënten uit de regio, smakelijke maaltijden. Hongaarse specialiteit "pörkölt" wordt buiten gekookt op een houtvuur in een ketel aan een driepoot. Ook vegetarische maaltijden zijn uiteraard mogelijk. Tijdens je vakantie staat er elke dag weer een ander menu op het programma, smakelijk en supergezond. Uiteraard serveren wij 's-ochtends een uitgebreid ontbijt en als je gaat wandelen kun je je lunchpakket (indien nodig) al klaarmaken. Vanaf 5 uur 's-middags is de bar geopend waar je heerlijk op het buitenterras kan vertoeven met een hapje en een drankje. Het leven in Hongarije speelt zich voornamelijk buiten af, maar als het dan per ongeluk regent dan biedt uiteraard de "Bonbini"-bar uitkomst.

Accommodatie tijdens jouw vakantie

Magda Augusteijn kunstschilder Amsterdam
Magda Augusteijn

Ik ben Magda Augusteijn, beeldend kunstenaar in Amsterdam

Ik groeide op, op het waddeneiland Schiermonnikoog. Op de kwelders, in de duinen en tussen de getijden ontdekte ik mijn fascinatie voor het kleine in de natuur; het microscopische leven dat in de dikke waddenmodder leeft. Op mijn zestiende vertrok ik naar het vaste land waar ik mijn fascinatie voor het stadse leven ontdekte; stroken asfalt, warenhuizen en de mensen die hierin hun weg vinden. Waddenmodder op een ander niveau. Van 1991 tot 1997 studeerde ik audio-visuele vormgeving aan de Kunstacademie in Breda. Na mijn afstuderen regisseerde ik documentaires voor televisie en bedrijven. Sinds 2000 ben ik gaan schilderen. Hier enkele van mijn werken.
Hongarije Europa Sissy Franz Jozsef

Hongarije, het land van Sissi en Franz Joseph

Hongarije is een prachtig land om op vakantie te gaan, met een rijke historie, heel veel natuur en cultuur. Het land van Sissi (Koningin van Hongarije) en Franz Joseph 150 jaar geleden, met prachtige gebouwen, paleizen en kastelen. Hongarije is nu een modern en veilig land, lid van de EU sinds 2004, met een goede infrastructuur,  gastvrije mensen die het fantastisch vinden als je hun land bezoekt. Er is voor iedereen wel iets te beleven, maar vooral voor natuurliefhebbers is er een overdaad aan bossen, meren, verstilde dorpjes, vogels en wild. Je beleeft het samen met Magda tijdens je creatieve vakantie op het zonneplateau in Z-W Hongarije! 

Wij regelen je vlucht

Het enige dat jij doet is naar het vliegveld gaan.

Als je deze mooie creatieve vakantie met ons naar Hongarije wilt boeken, kunnen wij, tegen kostprijs, de vliegticket voor je regelen. Je hoeft alleen maar naar het vliegveld te gaan, en onze bus staat in Budapest voor je klaar. Tijdens het boeken van je schildervakantie kun je aangeven of wij de ticket voor je regelen. Bij groepsreizen is de transfer van Budapest naar onze vakantie-locatie dan helemaal gratis!

Wij zoeken de best mogelijke vliegticket voor jouw vakantie. Dit is afhankelijk van welke maatschappij het beste aanbod heeft, de beschikbare data en uiteraard de prijs.

Deze vakantie is all-inclusive in Hongarije

Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

Schilderworkshops o.l.v. Magda Augusteijn

Dagelijkse workshops, geïnspireerd door de omgeving en de prachtige natuur. Begeleiding bij het maken van je eigen schilderij(en) die aan het einde van de week worden opgesteld in een heuse expositie.
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

Atelier en materialen

In het centrale atelier zijn alle materialen voorhanden zoals: doeken, spanraam, papier etc. en er kan geschilderd worden met aquarel, ei-tempera, acryl en olieverf.
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

Accommodatie

De accommodatie is direct op het terrein gelegen en bestaat uit 2 grote vakantievilla's met slaapkamers, keuken, badkamers, woonkamer met NL-TV, Wifi en op elke slaapkamer een mini-bar. En er is een privé zwembad. In principe verblijven er 2 deelnemers op 1 kamer, maar je kunt tegen meerprijs ook een kamer voor jezelf alleen boeken.
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

Maaltijden en uitstapjes

in principe wordt er elke dag vers gekookt op de locatie met producten direct uit de omgeving. Vegetarisch of andere wensen zijn mogelijk/bespreekbaar. Inclusief zijn water, koffie, thee. Drankjes e.d. zijn p.p. af te rekenen einde van de week. Naar wens worden maaltijden ook genuttigd in een restaurant in de buurt naar keuze (op eigen kosten).
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

De reis naar Hongarije

Tegen kostprijs kunnen wij de vliegticket boeken vanaf NL/BE naar Boedapest. De groep (max. 8) wordt in één keer opgehaald vanaf het vliegveld en naar de locatie gebracht. Alle transfers en uitstapjes in Hongarije zijn inbegrepen.
Magda Augusteijn Schilderijen kunstenaar Amsterdam

Arrangementsprijs en bijkomende kosten

De arrangementsprijs is € 685,- excl. de reiskosten. Wij berekenen een voorschot van € 100,- voor de vliegticket en voor eventuele ruimbagage € 40,- Een aparte kamer voor jezelf kost die week € 125,-. Verder kleine bijkomende kosten zijn: Boekingskosten € 20,-, Bijdrage GGTO garantiefonds € 15,- en toeristenbelasting € 7,- en uiteraard kleine uitgaven van persoonlijke aard. Je kunt alles aangeven op het boekingsformulier onder de knop 'Inschrijven'.
Atelier buiten en zwembad

Creatieve workshops

met Magda Augusteijn

Leuk om mee te gaan?

22-08-2021
Start om 9:00
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Magda Augusteijn kunstschilder Amsterdam

Magda Augusteijn

Amsterdam

Telefoon Magda: 06-27111480

E-mail: magda@augusteijn.nl

Zekerheden en garanties

Op deze reis is van toepassing het reglement van het reis-garantiefonds GGTO. Wij zijn ook aangesloten bij de reisbranchevereniging VvKR.

Algemeen

Deze reis komt tot stand in samenwerking met Artventures, Schilderen in Hongarije.
Algemene voorwaarden / Privacybeleid.

Copyright © Artventures | all rights reserved.