Hier vindt je de meeste antwoorden op je vragen over Schilderen in Hongarije. We hebben ze per onderwerp een beetje gerubriceerd zodat je snel je antwoorden vindt. Staan jouw vragen er niet bij? Geen nood, we beantwoorden alle vragen graag en snel. Stuur een berichtje via het contactformulier, via de mail of chat met ons als we on-line zijn. Desnoods pak je je telefoon. Wat je trouwens ook kunt doen is ons gratis e-book Creatief in Hongarije (80 pag.) downloaden. Hierin staan nagenoeg alle vragen en natuurlijk de antwoorden die je over Hongarije en onze schilderreizen kunt hebben. Gebruik dan bovenstaande button, of lees rustig je antwoorden hieronder.


Schildervakanties

Hoe ziet een schildervakantie er uit?

Georganiseerde schilderweken waarbij je je individueel inschrijft zijn groepsvakanties waarbij je met een groep gelijkgestemden een mooie week beleefd op onze locaties in Hongarije. Alles is goed en veilig geregeld en de vakantie is dan ook 'all-inclusive'. De creatieve workshops worden 's-ochtends gegeven door beeldend kunstenares Annerie, en in de middag ben je vrij om te doen wat je wilt. De één gaat nog verder met schilderen (beeldhouwen of mozaïeken), de ander gaat een wandeling maken of luieren bij het zwembad. Er is voor een ieder veel te doen, de omgeving is schitterend en het weer is doorgaans ook uitstelend (Landklimaat en wat temperaturen betreft vergelijkbaar met Zuid-Frankrijk).

Kan ik alleen schilderen?

Nee, tijdens een schilderweek kun je naast schilderen ook beeldhouwen met speksteen of albast, maar ook mozaïeken. Wij hebben alle materialen en greedschappen liggen en kun je vrij gebruiken. Schilder je dan werken we met acrylverf of doek of spanraam (of panelen), tegen kostprijs verkrijgbaar. Je kunt uiteraard ook tekenen of werken met houtskool of pastelkrijt. Net wat je wilt.

Kan ik m'n eigen spullen meenemen?

In principe kan dat, en wordt soms gedaan. Het is normaal gesproken niet nodig daar wij alle materialen voorhanden hebben. Uiteraard zijn er diverse soorten ezels, die we ook meenemen naar andere prachtige schilderlocaties als naar een top van een heuvel of bijvoorbeeld schilderen in een bos of open plek.

Hoe groot is het schilderatelier?

Wij hebben de grote wagenschuur (10x8m) verbouwd tot groot atelier voorzien van alle toebehoren en materialen. Er zijn twee schuifpuien met hoge ramen waardoor er veel licht binnenkomt. Daarbij kunnen de grote wagendeuren open worden gezet waardoor je 'bijna al buiten' bent. Direct aan het atelier bevindt zich een groot terras (12x6m,) met schitterend uitzicht over het dal, waarop je uitstekend kunt schilderen.

Wie geeft de creatieve workshops?

De workshops worden gegeven door beeldend kunstenares Annerie. Zij is lid van diverse kunstkringen en lid van de NABK en BBK. Annerie geeft schilderlessen, helpt je intuïtie te ontwikkelen, met respect dichter bij jouw creativiteit te komen, en geeft ook Tibetaanse klankschaal concerten. De locatie in Hongarije is de perfecte plek om kunst te creëren en zij wil dit met zoveel mogelijk mensen delen.

Reizen naar Hongarije

Hoe komen we in Hongarije?

Het gemakkelijkste is om met het vliegtuig te gaan. Wij kunnen de vliegticket geheel tegen kostprijs voor je organiseren. Dit heeft de voorkeur daar dan alle deelnemers aan een week tegelijkertijd in Budapest aankomen.

Kan ik zelf m'n vliegticket regelen?

In principe is dat geen probleem. Zorg er dan voor dat je op één bepaalde tijd in Budapest bent zodat je mee kunt rijden met de andere gasten. Het gemakkelijkste is, dat wij de vliegticket boeken zodat alle gasten tegelijk aankomen.

Kan ik met de auto komen?

Uiteraard is dat mogelijk. Vanaf Utrecht is de afstand ca. 1400 km, dus 2 dagen rijden. Je rijdt voornamelijk snelweg en alleen de laatste 35km is binnendoor. Ook die wegen zijn tegenwoordig heel goed te rijden. Je kunt op ons eigen terrein parkeren.

Hoe lang duurt de reis naar Hongarije?

Met het vliegtuig nog geen 2 uur (v.a. Eindhoven, Amsterdam of Charleroi). Met de auto uiteraard wat langer, zeg 2 dagen (Nederland A12, Duitsland A3, Oostenrijk A8, Hongarije M1 en M7).

Heb ik een visum voor Hongarije nodig?

Nee, dat is niet nodig. Hongarije is lid van de EU en valt binnen de grenzen van de 'schengenlanden'. Een normaal geldig reisdocument, als een paspoort of ID-kaart is voldoende.

Accommodatie

Kan ik een kamer voor mezelf boeken?

Ja, dat kan. Geef dit aan op het boekingsformulier en we reserveren een kamer voor jezelf (meerprijs, zie website). Normaliter verblijf je samen met een andere gast in één kamer, wel V/V of M/M uiteraard.

In wat voor accommodatie verblijf ik?

Wij hebben meerdere grote vakantiehuizen beschikbaar, allen dicht bij elkaar. Elk huis bevat meerdere slaapkamers, badkamers (een aantal 'ensuite'), een woonkamer en een keuken. Er zijn grote terrassen, zwembad en volledig privacy.

Is er Wifi, internet of TV aanwezig?

Ja hoor. We hebben Wifi over de gehele locatie (kostenloos) en in alle grote huizen is een breedbeeld-led TV aanwezig met alle Nederlandse en Vlaamse zenders. Bijbehorend nog een dvd-speler en een doos met vele films.

Hoe groot zijn de kamers?

Een gemiddelde slaapkamer is ca. 3 x 4 mtr. Hierin staan 1 of 2 bedden of 1 dubbelbed (echtparen etc). Heb je een kamer voor jezelf dan staat er 1 bed, een kast (hang/leg), een nachtkastje, minibar en verlichting. Op de kamer zelf is geen TV, wel Wifi.

Eten en Drinken

Hoe zijn de maaltijden geregeld?

Tijdens je vakantie starten we met een goed ontbijt doorgaans om 8.15 uur. Verder is de lunch geregeld of je maakt de lunch 's-ochtends klaar en neemt deze mee. Het avond dinér wordt tevens bereidt op de locatie en varieert dagelijks.

Zijn vegetarische of vegan maaltijden mogelijk?

Ja hoor, dit is mogelijk, hoewel echt 'vegan' wel even wat overleg vereist. Geef dit sowieso door. Vegetarisch komt veel voor en is geen probleem. Bepaalde allergiën (bijv. glutenvrij) is meestal ook geen probleem, maar geef het vooraf door.

Wordt er 'alcohol' geschonken?

In principe kun je elke drankje krijgen in onze bar, of ze staan al in de minibar. Wij hebben diverse biersoorten (gewoon, witbier, alcoholvrij, radler, bruin) en 3 goede wijnen, droog wit, rood en rosé. Wil je nog wat sterkers dan kan dat ook.

Algemeen

Welke taal spreken ze in Hongarije?

Hongaars. Dit is voor ons een vrij moeilijke taal daar deze niet lijkt op bijvoorbeeld Engels, Duits of Frans. Het is een Finoegrische taalsoort die alleen wordt gesproken in Finland en Hongarije. De ouderen spreken wat Duits en jongelui vaak Engels.

Kun je met Euro's betalen?

In principe kan dat, maar is niet aan te raden. Hongarije heeft de Forint (HUF of Ft.) als betaalmiddel. In de meeste winkels, supermarkten, restaurants e.d. kun je gewoon pinnen met je bankpas. Pinautomaten zijn er ook voldoende.

Is Hongarije een gevaarlijk land?

Hongarije is absoluut geen gevaarlijk land. Sterker, het criminaliteitscijfer ligt lager dan in Nederland of België, dus maak je hier geen zorgen over.

Zijn de stopcontacten hetzelfde?

Ja, de electriciteit en stopcontacten zijn in Hongarije precies zo als in Nederland of België. je hoeft dus geen 'wereld-stekker' of verloopsnoeren mee te nemen. het voltage is 230V, 50Hz.

Kan ik water uit de kraan drinken?

Ja, dat kan tegenwoordig zonder problemen. Over het algemeen is het water vrij hard (kalkhoudend) en er wordt een kleine hoeveelheid chloor toegevoegd (net zo als in Nederland eigenlijk).

Staat je vraag er niet bij? Stuur een berichtje.