Schilderen en wandelen in één week. Boek je combinatiereis.

Schilderen- en Wandelen combi
Check data en prijzen

's-ochtends een wandeling, smiddags creatief aan de slag!

Schilderen en wandelen in één week. Boek je combinatiereis.Schilderen- en Wandelen combi
Check data en prijzen

's-ochtends wandelen, smiddags creatief aan de slag!

Creatieve workshops

's-Middags heerlijk schilderen o.l.v. Annerie in het atelier, buiten, of op een andere mooie plek.

Unieke wandeltochten

De wandelingen zijn specifiek uitgezocht door onze ervaren (kWbn) gidsen en niet al te lang.
Artventures omgeving voor prachtige wandelingen of schilderen

Prachtige omgeving

Een hele week actief bezig in een decór van rust en natuur op het zonneplateau in Hongarije.
Een avontuurlijk en creatieve vakantie in een prachtige gebieden in Hongarije.

Een avontuurlijke en creatieve vakantie

Als variatie op een schildervakantie organiseren we sinds enkele jaren de unieke combinatieweek: Schilderen èn Wandelen. In de ochtenden gaan we wandelen met gids en 's-middags kun je heerlijk schilderen o.l.v. Annerie in het atelier, buiten, of we gaan naar een andere mooie plek. De wandelingen zijn specifiek uitgezocht door onze gidsen en niet al te lang. De tochten variëren van 8 tot ca. 12 km, dus je loopt dan 2,5 tot maximaal 3,5 uur. In plaats van schilderen kun je trouwens ook 's-middags mozaïeken of beeldhouwen met speksteen. Die keuze is geheel aan jezelf.

Direct naar planning
Een avontuurlijk en creatieve vakantie in een prachtige gebieden in Hongarije.

Avontuurlijke
en creatieve
vakantie's

Als variatie op een schildervakantie organiseren we sinds enkele jaren de unieke combinatieweek: Schilderen èn Wandelen. In de ochtenden gaan we wandelen met gids en 's-middags kun je heerlijk schilderen o.l.v. Annerie in het atelier, buiten, of we gaan naar een andere mooie plek. De wandelingen zijn specifiek uitgezocht door onze gidsen en niet al te lang. De tochten variëren van 8 tot ca. 12 km, dus je loopt dan 2,5 tot maximaal 3,5 uur. In plaats van schilderen kun je trouwens ook 's-middags mozaïeken of beeldhouwen met speksteen. Die keuze is geheel aan jezelf.

Direct naar planning
Schildervakantie en workshops olv Annerie Mol in de bossen van Somogyacsa.

Een volledig ontzorgde week en alles goed geregeld

"Je houdt van schilderen of beeldhouwen maar ook van een actieve vakantie, heerlijk wandelen, avontuur en lekker eten"

Wij bieden jou dan de perfecte combinatie. 

In de ochtenden wordt er gewandeld, met gids.  Na het ontbijt verzamelen we en zal de gids vertellen welke tocht deze ochtend zal worden gewandeld. De locatie waar we allemaal verblijven ligt in natuurpark “Koppányvölgye” en in dit park zijn hele mooie wandeltochten uitgezet door onze gids. Korte en lange wandelingen. In deze week worden alleen de korte routes gelopen (+/- 8 tot 12 km). Voor vertrek doen we eerst wat rek, strek, yoga oefeningen, goed om de spieren vast een beetje op te warmen. 

Bij thuiskomst staat er een heerlijke lunch klaar. Samen genieten we van de lunch en daarna is het even rusttijd(siësta). Even doen waar je zin in hebt zoals bijvoorbeeld; hangmatteren, op één van de zonnebedden bij het zwembad relaxen, lezen of gewoon lekker niks.

In de middag, om 3 uur verzamelen we voor het creatieve gedeelte in het atelier, de oude wagenschuur. Hier aanwezig zijn alle materialen die we deze week nodig kunnen hebben. Gebruik van alle gereedschappen, acrylverf, kwasten, ezels, mozaïek steentjes e.d. zijn inclusief. Schilders ondergronden zoals linnen, katoen, papier, paneel, zijn exclusief en voor een redelijke prijs aan te schaffen. Annerie legt bij de eerste les de keuzes uit. Je kunt kiezen;  intuïtief schilderen, beeldhouwen uit speksteen, mozaïeken, landschap schilderen. Het enige wat je mee mag nemen is “lef”. Ervaring in schilderen, beeldhouwen of anderszins is niet nodig. Het gaat om het plezier hebben in het creëren. Alvorens we starten, mag je meedoen met een kleine meditatie voor ontspanning en het hoofd “leeg” te maken.  

En dan moe maar voldaan hebben we rond half zeven het diner met elkaar, vers en goed verzorgd!  De bar is wel al eerder geopend voor een lekker koud drankje.

Bekijk nu onze video
Het was een heerlijke, ontspannen tijd dankzij de goede zorgen en schilderlessen van Annerie, de lekkere muziek van Thony en de tips van Paul. Ik ga thuis zeker verder met schilderen en hoop dan ook weer eens terug te gaan naar Hongarije.
Gasten geven hun beoordeling: Fred
Fred Kramer
Zelf vond ik de schildermiddag erg bijzonder die werd gehouden door Annerie. Annerie geeft de les met veel liefde en passie en op een prachtige lokatie. Ik heb een geweldige wandel-schilderweek gehad en hoop zeker nog een keer te komen schilderen.
Gasten geven hun beoordeling: Ria
Ria Rozemeijer
Vakantie in Hongarije is meer dan de som van schilderen, meditatie , relaxen, wandelen, eten/drinken, zwemmen, vriendschap. Vakantie bij Annerie en Jean is steeds weer uitkijken naar de volgende keer.
Gasten geven hun beoordeling: Lidy
Lidy Burgering

Wat ontvang je tijdens de wandel- & schildervakantie

Nederlandse begeleiding tijdens je schildervakantie.

Nederlandse begeleiding

Op onze locatie in Hongarije is Nederlands- sprekende begeleiding
Creatieve workshops o.l.v. Annerie Mol van Artventures.

Creatieve workshops

Je kunt schilderen, beeldhouwen met speksteen of gaan mozaïeken
Vervoer tijdens je schildervakantie.

Vervoer naar bestemming

Wij hebben vervoer naar alle locaties, uitstapjes en transfers naar Budapest
Heerlijke maaltijden bij Artventures in Hongarije.

Alle maaltijden verzorgd

Tijdens jouw wandel- en schildervakantie zijn alle maaltijden (thuis) inbegrepen
Elke week Hongaarse feestavond met live muziek en dans.

Hongaarse avond

De laatste dag van jouw week hebben we Goulash, kampvuur, live muziek en dans.
Wandeltochten met ervaren kWbn gediplomeerde gidsen tijdens je combiweek.

Schitterende wandeltochten

De wandeltochten zijn specifiek afgestemd op alleen recreatieve wandelaars

Mogelijkheden,  wandelroutes en creatieve workshops

Jean en Frank, wandelgidsen Artventures Hongarije

Wandelen met ervaren gidsen

Elke ochtend kun je op pad met één van onze ervaren wandelgidsen (kWbn-gediplomeerd). Zij kennen de gebieden op hun duimpje en hebben alle wandeltochten persoonlijk voor je uitgezet. Daarnaast zijn alle paden gemarkeerd. De tochten zijn gevariëerd en gaan door een schitterend gebied. Geen dag is het zelfde en je komt dagelijks wild tegen als reeën, herten, wilde zwijnen en prachtige vogels. Voor vertrek doen we eerst wat rek, strek, yoga oefeningen, altijd goed om de spieren vast een beetje op te warmen.

Bij thuiskomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Wanneer je je eerst even wil opfrissen, of een duik wilt nemen in het zwembad kan dat. Samen genieten we van de lunch en daarna is het even rusttijd (siësta). Even doen waar je zin in hebt zoals bijvoorbeeld hangmatteren, op één van de zonnebedden bij het zwembad, relaxen, lezen of gewoon lekker niks.

Schildergroep o.l.v. Annerie Mol bij Artventures Hongarije.

Schilderen o.l.v. Annerie

'S-middags kun je heerlijk schilderen o.l.v. Annerie in het atelier, buiten, of we gaan naar een andere mooie plek. Eerst krijg je uitleg over materialen, ondergronden en de diverse mogelijkheden of thema's. Je zoekt een fijne plek om te werken en voordat we beginnen met schilderen trachten we ons hoofd leeg te maken, d.m.v. een korte meditatie met aandacht voor de ademhaling. Dit helpt om bij je gevoel, intuïtie, te komen. Vanuit je gevoel ga je kleur kiezen en begin je te schilderen. Terwijl je bezig bent geeft Annerie technieken die je gelijk kunt toepassen! Dus je leert in de praktijk as you go. Door intuïtief te schilderen, schilder je en kies je kleur als het ware vanuit je gevoel. Zo bevorder je het loslaten van alledaagse dingen. De resultaten zijn zeer verrassend, origineel en maken je blij. Grotere schilderijen die niet in het vliegtuig mee kunnen, worden voor je meegenomen aan het einde van het seizoen.
Beeldhouwen met speksteen of zoals hier mozaïeken.

Beeldhouwen of mozaïeken

De workshop beeldhouwen in speksteen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Speksteen is een hele zachte steensoort die gemakkelijk te bewerken is d.m.v. vijlen, zagen en boren. Door het beeld uiteindelijk te schuren, te polijsten en in te smeren met was, laat je mooi uitkomen wat je voor ogen hebt. De meest prachtige kleuren komen te voorschijn. Als je wilt mozaïeken kun je gebruik maken van natuurlijke materialen die je vindt in de omgeving, en soms kun je die ook kunt gebruiken als ondergrond, zo creëer je een duurzaam organisch ontstane mozaïek. Een mooi aandenken aan deze "natuurlijke" vakantie. Techniek en materiaalkennis zijn aanwezig. De natuur voorziet materialen in overvloed, zoals mooi kiezeltjes in allerlei aardse tinten, stukjes gekleurde tegeltjes die achter gelaten zijn. Hout, in maten, kleuren en soorten. Zware en grote creaties die niet in het vliegtuig mee kunnen, worden voor je meegenomen aan het einde van het seizoen.
Thermalbad in Igal Wellness in Hongarije.

Wellness thermálbad Igal

Als je er zin in hebt gaan we naar het plaatsje Igal dat ligt op 7 km afstand van het dorp waar je verblijft. Hier is een wellness centrum gevestigd (Igali Gyógyfürdő) met heerlijke geneeskrachtige baden van 32 tot 38 graden. Ook voor de kinderen zijn er 3 leuke (ook ondiepe) baden. Er is ook een grote glijbaan. Daarnaast is er nog een groot (wedstrijd) bad en een Castiglione bad. Er is een grote ligweide en er is een speelplaats. Er is uiteraard ook een sauna, diverse restaurants en je kunt er heerlijke massages ondergaan. Na een week van vele activiteiten is dit zeker een aanrader om een keer te doen. Je komt heerlijk ontspannen en uitgerust weer terug.

Wil je eerst even checken of jouw reis beschikbaar is en wat deze precies kost?


Check dan hier even en vul een paar gegevens in


Een combinatie schilder- & wandelweek in vogelvlucht

Bekijk onze video over de schilder- en wandelvakantie combinatie-week.

De accommodatie tijdens jouw schilder- en wandelvakantie

Schildervakantie in Hongarije Atelier zwembad terrassen en bar.

Ervaar hoe jouw wandel- en schildervakantie kan worden

Deze creatieve- en sportieve week is specifiek afgestemd op mensen die het leuk vinden om naast creatief bezig te zijn ook graag willen wandelen en te genieten van de natuur en de prachtige omgeving die Hongarije te bieden heeft. Je kunt tijdens deze week naar harte lust schilderen, beeldhouwen met speksteen of mozaïeken. Alle materialen zijn voorhanden en de begeleiding wordt gedaan door kunstenares Annerie. In de ochtend beginnen we eerst met een goed en uitgebreid ontbijt. Daarna maken we ons op voor een prachtige wandeling van tussen de 8 en 12 km, begeleidt door één van onze ervaren gidsen, die de gebieden op hun duimpje kennen. Onderweg zien we zeker wild, als reeën, wilde zwijnen of vossen en verschillende vogelsoorten als de buizerd, bonte spechten, soms een raaf, ooievaars en (zilver-)reigers. Bij terugkomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar, en aansluitend kun je even lekker rusten, zwemmen of gewoon even niks. In de middag beleef je de creatieve workshops met Annerie. Aan het einde van de week organiseren we een "Hongaarse avond" met live muziek, zang en dans en we genieten van de Hongaarse goulash bereidt boven een hout-vuurtje, dit alles buiten in de prachtige natuur. Tijdens de gehele vakantie kun je gebruik maken van het zwembad, diverse spellen en de hangmatten. Maar wil je een avondje Nederlandse TV kijken dan kan dat natuurlijk ook. Uiteraard hebben we Wifi over de gehele locatie, en 's-avonds kun je nog terecht in onze gezellige bar die elke dag tot 23.00 uur is geopend. Kortom, een perfecte vakantie met alles erop en er aan.

Bekijk de agenda voor jouw week 

Bekijk onze agenda

Wandel- en schilder combinatie vakanties

Planning 2024

 Zondag 23 t/m 30 juni 2024

 Zondag 22 t/m 29 september 202460 Plus & dus reis

 Zondag 9 t/m 16 juni 2024

 Woensdag 11 t/m 18 september 2024

Kijk hier voor meer informatie deze reis.

Kijk dan bij 60+Endus via deze link.

Wandel- en schilder combinatie

Planning 2024:

 Zo. 23 t/m 30 juni 2024

 Zo. 22 t/m 29 sept. 202460 Plus en dus reis

Zo. 9 t/m 16 juni 2024

Wo. 11 t/m 18 sept. 2024

Kijk hier voor meer informatie deze reis.

Kijk dan bij 60+Endus

"Met plezier denk ik terug aan de week in juni"

"Het is me zo goed bevallen dat ik van plan ben om volgend voorjaar nog eens te gaan"
Gasten beoordelingen: Inge
Inge Penthum
"Ik heb een heerlijke vakantie gehad"
"Paul de wandelcoach kon ons veel vertellen over de bloemen, planten en dieren"
Gasten beoordelingen: Michelle
Michelle Munnikhuis
"De uitjes en alles wat we nog meer deden"
"Dank je wel voor de fijne warme gezellige schilderlesdagen en de mooie wandelingen"
Gasten beoordelingen: Hetty en Marijke

Hetty & Marijke

Vakantie-aanbiedingen naar Hongarije

Schilder- Wandel combi (C)

Boek hier je unieke combinatievakantie Schilderen en Wandelen (groepsreis).

€ 855,-
Boeken combinatie vakantie (schilderen en wandelen) bij Artventures Hongarije.
 • Arrangementsprijs: € 855,-
 • 8 Daagse reis
 • All inclusief
 • Ochtend wandelen met gids
 • Middag creatief schilderen
 • Vliegticket optioneel
 • Optioneel kun je kiezen voor:
 • * Vliegticket (begroot op €150,-)
 • * Naast handbagage ook ruimbagage (begroot €95,-)
 • * Een kamer voor jezelf (€145,-)
 • Excl. toeristenbelasting, boekingskosten en bijdrage garantiefonds, 100% gegarandeerd op vakantie.Schildervakantie (S)

Wil je alleen schilderen (en niet georganiseerd wandelen) ? Bekijk dan hier jouw schildervakantie (groepsreis).

€ 795,-
Boeken schildervakantie bij Artventures Hongarije.
 • Arrangementsprijs: € 795,-
 • 8 Daagse reis
 • All inclusief
 • Schilderen/Creatief o.l.v. Annerie- kunstenares
 • Je kunt ook beeldhouwen en mozaïeken
 • Vliegticket optioneel
 • Optioneel kun je kiezen voor:
 • * Vliegticket (begroot op €150,-)
 • * Naast handbagage ook ruimbagage (begroot €95,-)
 • * Een kamer voor jezelf (€145,-)
 • Excl. toeristenbelasting, boekingskosten en bijdrage garantiefonds, 100% gegarandeerd op vakantie.Vakantie-aanbiedingen naar Hongarije

Schilder- Wandel combi (C)

Boek hier je unieke combinatievakantie Schilderen en Wandelen (groepsreis).

€ 855,-
Boeken combinatie vakantie (schilderen en wandelen) bij Artventures Hongarije.
 • Arrangementsprijs: € 855,-
 • 8 Daagse reis
 • All inclusief
 • Ochtend wandelen met gids
 • Middag creatief schilderen
 • Vliegticket optioneel
 • Optioneel kun je kiezen voor:
 • * Vliegticket (begroot op €150,-)
 • * Naast handbagage ook ruimbagage (begroot €95,-)
 • * Een kamer voor jezelf (€145,-)
 • Excl. toeristenbelasting, boekingskosten en bijdrage garantiefonds, 100% gegarandeerd op vakantie.Wil je alleen schilderen (en niet georganiseerd wandelen) ? Bekijk dan de schildervakantie.


Schilderen op unieke locaties!

Download onze schilder- en wandel combinatie-week-brochure

Wil je eerst meer weten over de unieke combinatie-reis Schilderen en Wandelen? Download dan hier een kleine brochure met de mogelijkheden voor jouw vakantie.
Download onze combinatie-brochure schilderen en wandelen.